onsdag 10. november 2010

10: Info på kart

Har gjort som det står i oppgaven. Det å lese veiledningen på google maps var ikke så enkelt, da det var mange linker. Jeg har ikke tatt meg tid til å gå inn på alle linkene, men sett på noen, bla. "Personvern og Min posisjon" og "Hva er Mine kart og hvordan kan jeg bruke det?". På den siste så jeg en amerikansk filmsnutt om hvordan man kan lage kart på engelsk. Det så veldig lett ut!!

Utforskingsoppgave:

Jeg merket av to steder på kartet: mitt hus og min arbeidplass. Dette gikk greit. Søkte opp begge stedene i søk på kartet og fant de. Verre ble det da jeg skulle trekke opp en reiserute mellom de to stedene. Jeg valgte "Mine kart" og "Opprett nytt kart" som jeg kalte "Fra jobb til hjem" og lagret dette. Syntes det var vanskelig å trekke opp en linje langs veien, da jeg hele tiden måtte zoome ut og inn for å finne ut hvor jeg var på kartet. Hadde heller ikke endestasjonen tegnet opp første gangen jeg prøvde, så ruta ble feil.
Hvordan "pusse" bort feiltegnet rute? Dette må jeg bruke litt mer tid på for å sette meg inn i.

Bruksområder: Forklare veien for forfattere og brukere av biblioteket som trenger veibeskrivelse. Men dette kan man vel få på gule sider og kart også, så jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal bruke dette i jobbsammenheng? Som reiseguide hadde det vært nyttig å tegne opp ruter til utflukter for de reisende.
Morsomt også å kunne laste opp bilder og videoer og knytte disse til steder på et kart.

Tenkte på muligheten til å lage kart over hvor du finner hva på biblioteket, men dette lar seg vel ikke gjøre i google kart? Må være noen andre programmer å bruke da? Da kunne man laste opp bilder fra en utstilling i biblioteket f.eks.

Privat vil jeg kunne ha bruk for dette når jeg skal ta meg fram på nye steder.

1 kommentar:

  1. Jeg har sett slike kart over biblioteket, men da er det nok annen programvare som er benyttet.

    SvarSlett

Hei og velkommen til bloggen min. Jeg setter pris på alle kommentarer.